Kaş Ekimi
Seyrek ve estetik görünmeyen kaşların kişinin arzu ettiği şekilde olması içim kaş ekimi işlemi uygulanır. Kaşlar kasın ya da erkek fark etmeksizin her kişinin yüzünde en çok dikkat çeken bölgeler arasındadır. Bu nedenle estetik güzellik açısından büyük bir öneme sahiptir.
Kaşlarda meydana gelen çeşitli sorunlardan kaynaklı olarak kaşlar estetik görünümünü kaybederek kişiyi rahatsız edebilmektedir. Bu durumda kişiler çeşitli işlemler ile arzu ettikleri görünüme ulaşabilmektedirler.
Kaş Ekim’i Nasıl Yapılır?
Kişinin yüz bölgesinde en çok dikkat çeken bölgeler arasında kaşlar bulunur. Kaş ekimi işlemi öncesinde kişi uzman kişi tarafından muayene edilir. Muayene sırasında kaş ekimi yapılacak bölgeye ne kadar greft gerekli olduğu tespit edilir. Kişiye kaş taraması yapıldıktan sonra kişi kaş ekimine hazırlanır. Kişinin arzu ettiği ve yüz şekline en uygun olan kaş modelinin çizimi yapılır.
Çizimin ardından uygulama yapılacak olan bölgeye hasta acı ya da ağrı hissetmemesi için lokal anestezi işlemi uygulanır. Ardından kıl köklerinin en sağlam olduğu bölge olan ense bölesinden kıl kökleri toplanır. Kaş bölgesinde greftler için açılmış olan kanallara toplanan greftler yerleştirilir.
Kaş Ekim’i Neden Yapılır?
Kaşlar pek çok farklı nedenden dolayı dökülebilmekte ve estetik görünümünü kaybedebilmektedir. Estetik görünümünü kaybeden kaşların kişinin arzu ettiği estetik görünüme yeniden kavuşması için kaş ekimi işlemi gerçekleştirilir.
Çeşitli nedenlerden dolayı kaşların dökülmesi, uzun süre aynı bölgeden kaş alınması, saç kıran yani alopesi areata, kıl kökü ile ilgili çeşitli cilt rahatsızlıkları, kalıcı makyaj uygulamaları, kemoterapi tedavisi vb. gibi durumlar kaşların dökülmesine neden olmaktadır. Bu durumda kişiler estetik görünüme ulaşabilmek için kaş ekimi yaptırmaktadır.
Kaş Ekim’i Kimlere Uygulanır?
Bu işlem arzu eden her kişiye uygulanabilen bir işlemdir. Tıbbi nedenlerden kaynaklı olarak ya da yanlış kaş alımı sonucunda kaşları azalan kişilerde, doğuştan ince kaş yapısına sahip kişilere ve kaş yapısı veya şeklinden memnun olmayan kişilere uygulanmaktadır.
Estetik açıdan kaş şeklinden memnun olmayan ya da değiştirmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir işlemdir.
Hangi Durumlarda Kaş Ekim’i Zorunludur?
Bu işlem zorunlu olmayan ve kişilerin tercihine bağlı olarak gerçekleştirilen bir işlemdir. Çeşitli pek çok nedenden dolayı kaş dökülmesi yaşamış ve kaşlarının estetik görünümünü kaybetmiş her kişi arzu ederse kaş ekimi yaptırabilmektedir.
Kaş Ekim’i Aşamaları Nelerdir?
Hastaya uygulanan kaş ekimi işleminin ilk aşamasında hastanın donör bölgesi yani başın arka kısmında iki kulak arasında olan bölgeden dikdörtgen şeklinde bölge tıraş edilir. Bu alam oldukça küçük bir alan olduğu için hasta gündelik yaşamına bu tıraştan rahatsız olmadan devam edebilmektedir. Bu işlem sonrasında kaş ekimi için gerekli olan kökler tek tek toplanıp organ nakli solüsyonu içerisinde bekletilir. Organ nakli solüsyonu kıl köklerinin canlı kalmasını sağlar.
Kıl kökleri toplandıktan sonra hastanın kaş çizimi içerisinde kalan ekim yapılacak olan bölgeye tek tek perkütan iğneler ile kanallar açılır. Organ nakli solüsyonunda bekletilen kıl kökleri açılan kanallara yerleştirilir. Bu işlem sırasında kıl kökleri kılların çıkma doğrultusu ile yerleştirilir. Bu şekilde doğal bir görünüm kazanılmış olmaktadır.
Kaş Ekim’inde Hangi Teknik Kullanılır?
Saç ekiminde olduğu gibi kaş ekimi işlemi sırasında da DHI tekniği sıkça kullanılmaktadır. Fakat kaş ekimi işlemi sırasında kullanılan teknik kişinin kıl kökleri vb. gibi etkenlere göre değişebilmektedir.
Kaş Ekim’i Öncesi Hastaya Verilmesi Gereken Ön Bilgiler
İşlem öncesinde uzman kişi tarafından hastaya dikkat etmesi gereken şeyler ve ön bilgilendirmeler yapılmaktadır. İşlem öncesinde hastanın, ona çizilen kaş şekli çizimini onaylaması ve doktor ile birlikte karar vermesi gerekir. Bu işlemin ardından uzman kişi işlem sürecini ile ilgili hastaya bilgiler verir. Bu şekilde hasta işlem sürecini bilerek işlem gerçekleştirilir.
Kaş Ekim’i Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yüz bölgesinde en çok dikkat çeken bölge olan kaşların çeşitli sorunlar doğrultusunda dökülmesi sonucunda kişiye kaş ekimi işlemi uygulanır. Kaş ekimi sırasında dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- Kaş yapısına göre greft sayısı belirlenmelidir.
- İşlem sırasında greftlerin ekileceği kanal sayısı maksimuma çıkartılması gerekir.
- Tekli kök alımı yapılmalıdır. Tekli kök alımı kişide doğal kaş görünümü oluşturur.
- İşlem sonrasında kişinin hamam, sauna vb. gibi aşırı sıcak yerlere en az 15 gün gitmemesi gerekir.
- İşlem sonrasında ilk 15 gün boyunca ağır aktivitelerden kaçınılmalıdır.
- Kaş ekimi sonrasında ilk iki gün boyunca kişinin yıkama işlemi yapmaması gerekir. Yıkama işlemleri klinikte doktor tarafından yapılmaktadır.
Kaş Ekim’inde Nereden Kökler Alınır?
Kıl köklerinin en sağlam olduğu bölge ense bölgesi yani iki kulak arasıdır. Buradaki kıl köklerinde diğer kıl köklerine göre daha az dökülme görülür. Bu nedenle saç ekimi, kaş ekimi vb. gibi ekim işlemlerinde ense bölgesindeki kıllardan kök alınır.
Kaş Ekim’i Sonrası Süreç Nasıl İşler?
Hastaya kaş ekimi işlemi yapıldıktan iki gün sonra hasta ilk yıkamaya gelmesi gerekir. İşlem sonrasındaki 10 gün boyunca hastaya kaşlarını nasıl yıkayacağı ile ilgili bilgiler verilir. İşlem sonrasında kaşlarda kabuklanma görülmesi normaldir. İşlemden 3 ay sonra kaşlar çıkmaya başlar.
kaç ekimi işleminden sonra ilk 12 ay ekilen kaşlar saç gibi hızlıca uzar. Operasyondan yaklaşık 1 yıl sonra ekilen kaşlar doğa kaş görünümüne ulaşarak kişinin arzu ettiği estetik görünüm elde edilir.
Kaşlar Neden İncelir ve Dökülür?
Kadın ve erkek fark etmeksizin çeşitli nedenlerden dolayı kaş dökülmesi görülebilir; genellikle a vitamini, çinko, demir, biyotin gibi maddelerin yetersiz seviyelerde olduğu hallerde dökülme gerçekleşebilmektedir. Aynı zamanda sürekli aynı yerden kaş alımı, kemoterapi tedavileri, kıl köklerinde meydana gelen deri hastalıkları, kalıcı makyaj uygulamaları vb. gibi durumlar kaş dökülmesi ve incelmesine neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda hastaya kaş ekimi uygulanarak estetik görünüm kazandırılır.
Kaş Ekim’inde İyileşme Süresi Ne Kadardır?
İşlem sonrasında hastanın tam iyileşme süreci 4 ila 6 ay süre boyunca sürmektedir. Ekilen kaşların doğal görünümünü alması 1 yıl sürmektedir.
Yüz Şekline Göre Kaş Modeli
Kaş ekimi işlemi sırasında hastaya uygulanan kaş modeli ve şekli hastanın yüz hatlarına ve şekline göre belirlenir. İşlem öncesinde hasta ve uzman doktor hastaya uygulanacak olan kaş ekiminin şekline birlikte karar vermektedirler. Belirlenen kaş şekli hastanın yüz hatlarına uygun olarak yapılmaktadır.
Kaş Ekim’i Ne Kadar Sürer?
İşlem süresi hastanın kıl köklerine, ekilecek olan kaş yoğunluğuna ve şekline güre değişmektedir. Fakat genellikle ortalama 2 veya 3 saat sürmektedir. İşlem sonrasında hasta, uzman doktorun önerilerine dikkat etmeli ve uygulamalıdır. Aksi taktirde kaş ekimi iyileşme süreci olumsuz şekilde ilerleyebilmekte ya da kişi çeşitli sorunlar ile karşılaşabilmektedir.
Kaş Ekim’i Fiyatları 2023
Hastaya uygulanan kaş ekim işlemi fiyatları farklı parametriklere göre değişmektedir ekim yapılacak kaş yoğunluğuna, hastaya belirlenmiş olan kaş şekline ve uygulamanın yapıldığı kliniğe göre fiyat değişmektedir. Bu nedenle kişinin muayene olduktan sonra fiyat bilgisi alması tavsiye edilmektedir.
Kaş Ekim’i Sonrasında Doğal Kaş Görünümü Sağlanır Mı?
İşlem sonrası kişiler doğal bir kaş görünümüme sahip olmaktadır. İşlem sonrasında kişiler arzu ettikleri kaş görünümün ve kaş şekline kavuşmaktadır. Bu kaş ekimi işlemi günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilip uygulanmaktadır.
Kaş Ekim’i ile Düzeltilebilen Sorunlar Nelerdir?
İşlem sonrasında hastada görülen kaş dökülmesi vb. gibi sorunlar kaş seyrekliği sorununu ortadan kaldırılır.
Kaş Ekiminin Ardından Kaşların Uzama Hızı Aynı Mı Olur?
İşlem sonrasına ilk süreçte kaşlar, saç uzama hızında uzamaktadır. Fakat bir süre sonra kişinin doğal kaş uzaması seyrinde uzarlar.
Kaş Ekim Anlaşılır Mı?
Kaş ekimi işlemi sonrasında ekilen kaşlar kişiye doğal bir görünüm sağlamaktadır. Bu nedenle kaş ekimi anlaşılmaz.
Kaş Ekim Sonrasında Kaşlar Ne Zaman Çıkar?
Kaş ekimi sonrasına ekilen kaşta üçüncü ayda çıkmaya başlar fakat kaşlar son halini bir yılın donunda alır.
Kaş Ekim’i Şekil Vermeye Yardımcı Olur Mu?
Bu işlem sırasında hastanın yüz şekline göre kaş şekli çizilerek kaş ekimi yapılır. Yani işlem sırasında kaş modeli belirlenir.
Ekilen Kaşlar İleride Renklendirilebilir Mi?
İşlem sonrası kaşlar son halini aldıktan sonra doğal kaş kullanımında olduğu gibi kullanılabilmektedir.
Düz Kaşlar İçin Kavis Verebilir Misiniz?
İşlem öncesinde hasta ile birlikte, hastanın yüz şekline ve istenilen kaş şekline göre kaş modeli belirlenmektedir.
Kaş Ekiminden Sonra Kaş Piercingi Yapılabilir Mi?
İşlem sonrasında bir yıl olan iyileşme süreci bittikten sonra hastalar kaş piercingi yaptırabilmektedir. Kaş ekimi sonrasında iyileşme süreci tamamlandıktan sonra kişiler ektirdikleri kaşları doğal kaşları gibi kullanabilmektedir.
Ense Bölgesinden Alınan Saçlar Kaş Bölgesinde Çok Uzar Mı?
Hastaya uygulanan kaş ekimi işlemi sırasında kıl kökleri ense bölgesinden alınır. Ense bölgesinden alınan kıl kökleri kaş ekimi yaptırıldıktan sonra da uzamaya devam eder. Bu nedenle kişinin kaşlarını kesmesi gerekir. Fakat bir süre sonra kıl kökleri uyum sağlamaya başlayarak normal kaş boyutunda uzar.
Kaşlarımın Yoğunluğundan Memnunum, Şekil Değiştirmek İçin Bu Yöntem Uygulanabilir Mi?
Bu işlem sadece kaş ektirme işlemi değildir. Aynı zamanda kaş şeklinden memnun olmayan kişilere de şekil değiştirme işlemi yaptırabilmektedir.
Kaş Ekim’inde Enfeksiyon Riski Nedir?
İşlem sonrasında hastanın, doktor önerilerine uyması ve uygulaması gerekir. Aksi taktirde işlem yapılan bölge diğer tüm uygulamalarda olduğu gibi enfeksiyon riski bulunmaktadır.
Yaptığım Kaş Kontürünün Rengi Değişti. Yakın Bir Renge Ekim Yapılabilir Mi?
Bu işlem sırasında alınan kıl kökleri kişinin ense bölgesindeki saçlardan alınır. Yani kişinin saç rengi neyse ekilen kaşlar da o renkte olmaktadır.
İstediğim Kaş Şeklini Seçebilir Miyim?
İşlem öncesinde hasta ile doktor birlikte kaş modeli üzerinde karar verirler. İşlem sırasında hastaya çizilen kaş modeli kişinin yüz tipine ve kişinin isteğine göre belirlenir.
Kaş Ektirdikten Sonra En Zaman Duş Alabilirim?
İşlem sonrasında doktorun önermiş olduğu yapılması gereken şeylere hastanın dikkat etmesi gerekir. İşlem sonrasında hasta, yaklaşık kırk sekiz saat ya da yetmiş iki saat sonra duş alabilmektedir.
Kaş Ekiminden Sonra Koparılmış Tüyler Uzar Mı?
Hastalara uygulanan kaş ekimi işlemi sırasında kaş bölgesine eklenen kıl kökleri ensede bulunan donör bölgesinden alınır. İşlem sırasında donör bölgesinde küçük bir alan dikdörtgen şeklinde tıraş edilerek kıl kökleri alınır. Kıl kökleri alındıktan sonra özel solüsyon içerisinde bekletilir. Hastaya uygulanan kaş ekimi işlemi ile kişi arzu ettiği estetik görünüme kısa süre içerisinde kavuşmuş olur.